Actualitats

Dimecres 10 d'octubre a les 19h, presentació del catàleg de l'exposició 55 urnes per la llibertat, també anomenat «llibre groc». Tindrà lloc a la sala d'actes de l'espai Santa Mònica (al número 10 de la Rambla). Hi intervindran Xavier Antich, filòsof, Joan Becat, historiador, David Fernàndez, periodista i activista, i Vicent Partal, director de Vilaweb.
Després de l'èxit a Perpinyà (10000 visitants), les exposicions del Comitè de Solidaritat Catalana 55 urnes per la llibertat i 155 fotos per la llibertat són visibles a la ciutat comtal (respectivament fins al 25 de novembre i el 27 d'octubre). Dilluns 1 d'octubre passat, dins un context d'actualitat intensa una any després del referèndum d'autodeterminació, van ser inaugurades en presència de les màximes autoritats del país. Primer, a l'espai Santa Mònica (a baix de les Rambles), vam poder constatar que l'exposició 55 urnes per la llibertat quedava molt bé al claustre Max Cahner. Davant de...
Una vegada més, Catalunya Nord porta les urnes al sud. Avui a la tarda, presentarem a Barcelona dues exposicions del Comitè de Solidaritat Catalana: A les 6 de la tarda, a l'espai Santa Mònica, inaugurem l'exposició 55 urnes per la llibertat, en presència del MHP Quim Torra. A dos quarts de 8 de la tarda, al cercle artístic Sant Lluc, inaugurem l'exposició 155 fotos per la llibertat, amb Laura Borràs, consellera de cultura.
Dijous 20 de setembre passat, la Casa de la Generalitat a Perpinyà i el Comitè de Solidaritat Catalana organitzaven una conferència sobre el tema «el procés català vist des del Nord». Hi participaven tres elegits nord-catalans. L'Annabelle Brunet és consellera departamental, i tinent al batlle de Perpinyà, encarregada de les relacions amb la universitat. El Nicolas Garcia és vice-president del consell departamental, i secretari del Partit Comunista. El Jean-Paul Billès és batlle de Pesillà de la Ribera, i és un dels elegits a l'origen del manifest per la llibertat dels presos polítics. L...
Ahir es va acabar l'exposició 155 fotos per la llibertat presentada a Perpinyà. Ara l'exposició girarà per Catalunya Nord abans de marxar cap al sud. Comencem amb el poble d'Alenyà: demà 18 de setembre a les set de la tarda, tindrà lloc el vernissatge de l'exposició, a la rotonda dels cellers Ecoiffier.
Dijous passat, la Casa de la Generalitat a Perpinyà i el Comitè de Solidaritat Catalana organitzaven una conferència sobre el tema «Catalunya com a nou model democràtic?». Hi van participar dos autors del llibre groc: el periodista i activista David Fernàndez, i l'historiador Joan Becat. El Joan Becat va explicar les condicions en què l'havien convidat a escriure unes planes al llibre groc. En aquest article, no pretèn donar un panorama de la història de Catalunya, que ja existeixen obres dedicades al tema, sinó donar els elements que permeten entendre la situació actual, passant per unes...
3000 persones han visitat l'exposició «Urnes per la llibertat» aquesta setmana a Perpinyà! És visible fins al 25 de setembre a la Casa de la Catalanitat, entre les 9 i les 12 i entre les 12.30 i les 17. Serà oberta el proper cap de setmana, dissabte 15 i diumenge 16.
Dijous vinent, a la Casa de la Generalitat de Catalunya a Perpinyà (1, carrer de la Fusteria) a les 18.30, tindrà lloc una conferència organitzada pel Comitè de Solidaritat, que tindrà per tema: «Catalunya com a nou model democràtic?». Hi intervindran dos autors del llibre groc: el periodista i activista David Fernàndez i l'historiador Joan Becat. No us perdeu oradors de tanta qualitat!
Dins el marc de la setmana del llibre en català, presentarem el llibre groc a Barcelona. Aquest llibre, que presenta les obres de l'exposició 55 urnes per la llibertat, actualment a la Casa de la Catalanitat a Perpinyà, és una obra d'art en si mateixa, disponible en català, francès i anglès (però en un sol color, clar). Vingueu a trobar-nos per la diada, l'11 de setembre, a les 11:30, avinguda de la Catedral (escenari 2). Això ha estat possible gràcies a l'editorial Dalmau.
La Casa de la Generalitat a Perpinyà ha acollit aquest dijous 6 de setembre una taula rodona amb els eurodiputats Josep Maria Terricabras i Marie-Pierre Vieu, dues de les veus més representatives a l'Eurocambra a l'hora de denunciar la situació des presos i exiliats polítics catalans. Amb les seves intervencions, Terricabras i Vieu han lamentat la incapacitat de la Unió Europea per protegir i garantir els drets polítics i civils del poble català. La conferència amb els eurodiputats és un dels diversos actes paral·lels organitzats pel Comitè de Solidaritat en paral·lel a les exposicions 55...