Exposició fotogràfica Vis a Vis, de l'1 al 16 de setembre de 2018

L'exposició Vis a Vis en 3 paraules

01

L'exposició fotogràfica Vis a Vis, de l'1 al 16 de setembre del 2018 a Perpinyà i fins al 28 de setembre a Pesillà de la Ribera, té per objectiu presentar la situació política a Catalunya del 2010 fins avui, mostrant-ne els moments més emblemàtics d'un «procès» en què un poble desitja exercir lliurement el seu dret a l'autodeterminació.

02

A Perpinyà, exposarem 155 fotos de 42 fotògrafs, seleccionades per un jurat professional, que formaran un documental sobre l'evolució de la societat catalana entre el 2010 i el 27 d'octubre de 2017, passant per l'1 d'octubre on va tenir lloc un referèndum d'autodeterminació reprimit, amb violència, per les forces policials espanyoles.

03

D'altra banda, fora de Perpinyà, concretament a Pesillà de la Ribera, exposarem fotos de la Roser Vilallonga: un poble, un país, un anhel, de l'u al 28 de setembre de 2018. A la fi del mes, aquestes exposicions viatjaran de forma separada, i aniran a diversos llocs d'Europa i dels Països Catalans.

Llocs d'exposicions

Plaça de la catedral de Perpinyà

Perpinyà

L'exposició fotogràfica Vis a Vis, de l'1 al 16 de setembre del 2018 a Perpinyà i Pesillà, té per objectiu presentar la situació política a Catalunya del 2010 fins avui.

A Perpinyà, exposarem 155 fotos de 42 fotògrafs, seleccionades per un jurat professional, que formaran un documental sobre l'evolució de la societat catalana entre l'11 de setembre de 2012 i el 27 d'octubre de 2017, passant per l'1 d'octubre on va tenir lloc un referèndum d'autodeterminació reprimit, amb violència, per les forces policials espanyoles.

Avui, desprès de l'aplicació il·legal de l'article 155 de la constitució espanyola, i la convocació de noves eleccions al parlament de Catalunya el 21 de desembre, on va tornar a ser majoritar l'independentisme, a Catalunya hi ha presos i exiliats polítics.

Altres llocs d'exposicions

Església de Pesillà

Pesillà

L'ajuntament de Pesillà de la Ribera i el Comitè de Solidaritat Catalana presenten, de l'u al 28 de setembre, l'exposició fotogràfica de la Roser Vilallonga Un poble, un país, un anhel. Al llarg de la seva llarga i rica trajectòria, la Roser ha sigut testimoni de l'evolució de la societat catalana, fins avui, quan el poble català demana a exercir el seu dret d'autodeterminació i s'observa una demanda creixent per resoldre de manera democràtica la situació política a Catalunya.

55 artistes per la llibertat

Urna de l'1-O

Durant el festival Vis a Vis també podreu veure a la Casa de la Catalanitat l'exposició 55 urnes per la llibertat, que ja va ser presentada recentment a Brussel·les.

Es va demanar a 55 artistes de Catalunya, des del nord al sud, i de França, d'utilitzar com a material urnes idèntiques a les que van servir a Catalunya durant el referèndum d'autodeterminació, perquè fessin visible el seu compromís amb una societat que afirma pacíficament des de fa anys la seva voluntat de llibertat i que observa astorada la manca de reacció per un fet de gran gravetat.

Més informació al lloc web dedicat a aquesta exposició.