Lluís Serrat

Lluís Serrat
1954

Els seus primers contactes amb la fotografia van ser a mitjans dels anys 70 de la mà del fotògraf, professor, mestre i amic personal Miquel Nauguet, professor del l'IEFC, malauradament desaparegut fa poc.

Va començar a publicar les primeres fotografies a principis dels ’80 en revistes locals, com La Fortalesa, revista local d’Hostalric, Germinal i a la revista Presència, suplement del Punt Diari. En aquest temps combina la fotografia de premsa amb el reportatge social.

A partir del setembre de 1982 comença a col·laborar amb el Punt a la comarca de la Selva, com a corresponsal i fotògraf.

Del novembre del 1987 a l’agost de 1988 col·labora amb el Diari de Barcelona amb el periodista Lluís Matas.

A partir del setembre del 1988 torna al Punt Diari com a fotògraf d’esports, i a partir del setembre de 1989 entra a formar part de la plantilla de fotògrafs del Punt on continua fins aquest moment.

Exposicions: Hostalric 1984, Entre la Imatge i el Somni, (retrats), exposició col·lectiva juntament amb el fotògraf local, Jordi Aparicio (paisatge urbà).

El 1992 participo en el concurs i exposició Gran Fotoprix, que selecciona quatre fotografies pel catàleg sobre els canvis a la Barcelona post-olímpica.

De 1991 fins a 1998 va participar cada any en la mostra de fotografia de premsa gironina organitzada per la Diputació de Girona i en les seves exposicions col·lectives i itinerants. El 2004 participa en la mostra Visa pour l’Image a Perpinyà, en representació del diari El Punt en l’apartat de premsa comarcal.

Llibres: és autor de les imatges dels llibres: Mataró, els perfils de la ciutat, Badalona, la permanent transformació, i Santa Coloma de Gramenet, el gran salt endavant. Publicacions sobre la vida quotidiana, l'estructura social, cultural, política, i evolutiva d’aquestes ciutats.

El 2012 queda finalista als premis Rahola de premsa local amb unes imatges del gran incendi del Empordà, i el 2018 és també altre cop finalista dels premis Rahola de comunicació local amb unes imatges de la repressió de la policia durant la jornada de l’u d’octubre.

Actualment està dedicat exclusivament al la feina diària a El Punt, a la revista Presència, i al diari d’esports en català L’Esportiu de Catalunya com a redactor gràfic.