Presentació del «llibre groc»: 55 urnes per la llibertat

Aquesta tarda s'ha presentat a la Casa de la Generalitat a Perpinyà el catàleg de l'exposició «55 urnes per la llibertat», que podreu veure durant el festival Vis a Vis a la Casa de la Catalanitat, en presència de Josep Puigbert, director de la Casa de la Generalitat, Blanca Bragulat, esposa de Jordi Turull, empresonat als Lledoners, Hervé Pi, coordinador del Comitè de Solidaritat Catalana, i Esteve Sabench i Fina Duran, comissaris de l'exposició.

Josep Puigbert ha recordat que fa un any, el Jordi Turull havia de presenciar un acte aquí mateix, a la Casa de la Generalitat, però que no va poder arribar-hi, havent de tornar de manera urgent a Barcelona, arran dels atemptats que van produir-s'hi i que hem commemorat recentment.

La Blanca Bragulat ens va llegir una carta del seu marit. Una carta molt emocionant que fa referència a una artista rus que expressava una certa concepció de l'art, que concentra en una obra molt de les nostres vides, de tot el nostre recorregut vital i de les nostres impressions sensorials. I és que les obres presentades són molt potents, i ens ajuden a entendre la força de l'1-O. També va fer eco a la presentació que n'havia fet el Jordi Cuixart quan l'exposició va ser presentada a Brussel·les, dient que aquesta exposició no s'hagués hagut de fer mai, perquè mai l'anhel del poble català hagués hagut de tenir aquesta resposta.

L'Hervé Pi ha volgut recalcar que aquest llilbre s'ha realitzat de manera totalment benèvola, i que els llibreters que el venen no cobren res; tot anirà a la caixa de solidaritat.

Els comissaris de l'exposició ens van presentar el Llibre groc, que a més de ser un catàleg és una obra d'art en si mateixa. Passant pàgines, ens han presentat i explicat algunes de les obres presentades, que tenen cadascuna la seva particularitat, però que són totes colpidores.

Demà a dos quarts de set de la tarda, tindrà lloc l'inauguració oficial de l'exposició a la Casa de la Catalanitat (plaça Josep Sebastià Pons), en presència dels molt honorables presidents Carles Puigdemont i Quim Torra.

Abans, però, sortirem de la plaça de la Victòria (al Castellet) per presentar els clixés de l'exposició «155 fotos per la llibertat».